Lorena s pjesmom "Tvoja i gotovo" u finalu Cesarice

Glasovanje za Hit rujna je završilo i još jedna pjesma pridružila se mjesečnim hitovima u finalu Cesarice!

Glasovanje za Hit rujna je završilo i još jedna pjesma pridružila se mjesečnim hitovima u finalu Cesarice!

U konkurenciji za mjesečni hit bile su pjesme: "Okus ljubavi" u izvedbi grupe Vigor, "Prozor" koju izvodi Jure Brkljača, "Sama" u izvedbi Urbana&4, pjesme "Tvoja i gotovo" koju izvodi Lorena te "Volim što te ne volim" u izvedbi Zsa Zse.

Za nagradu publike za hit godine nominirana je pjesma "Tvoja i gotovo" koju izvodi Lorena, a autorski potpisuju Tonči i Vjekoslava Huljić
.

"Hvala vam iz dubine srca što ste mi omogućili da upravo moja pjesma 'Tvoja i gotovo' bude Hit rujna. Presretna sam. Ne samo što ste mi omogućili to, nego ste mi s ovim upravo dokazali koliko zapravo volite pjesmu i koliko vam je draga, koliko je slušate. Uljepšali ste mi dan", zahvalila je Lorena svojoj publici.

Devetnaestogodišnja pjevačica Lorena Bućan prošle je godine na 60. jubilarnom Splitskom festivalu osvojila Zlatni val, prvu nagradu stručnog žirija i novinarsku nagradu za najbolju interpretaciju pjesme "Kako samo mater zna". Svojim moćnim glasom i sugestivnom izvedbom osvojila je brojnu publiku, a prvi koji je zapazio njen potencijal bio je upravo iskusni hitmejker Tonči Huljić. 

Ove godine na splitskim Prokurativama uvjerljivo je otpjevala novu pjesmu "Tvoja i gotovo", koju je prepoznala i publika te je osvojila nagradu Cesarica za Hit rujna.

Novih pet mjesečnih prijedloga za Hit listopada bit će predstavljeno u ponedjeljak 8. studenog.

 

Cesarica je nagrada publike za hit godine, a održava se već petu godinu zaredom. Utemeljitelj nagrade i nositelj projekta je Unison - Hrvatski glazbeni savez koji ovim projektom želi dodatno promovirati hrvatsku glazbu, odnosno hrvatske autore, izvođače i pjesme.

 Nagradu za hit 2020. godine osvojili su Zsa Zsa i Hiljson Mandela s pjesmom „Ova ljubav“ koju autorski potpisuju Ante Pecotić, Bojan Šalamon Shalla i Ivan Hilje. Godinu prije toga nagrada je pripala Franki za pjesmu „Sve dok sanjaš“ koju autorski potpisuju Branimir Mihaljević i Nenad Ninčević. Cesaricu za hit 2018. godine osvojio je Petar Grašo s pjesmom "Ako te pitaju" koju potpisuju Tonči i Vjekoslava Huljić, a prvu Cesaricu odnijela je Nina Badrić s pjesmom „Dani i godine“ autora Nine Badrić i Predraga Martinjaka.

Tko će biti dobitnik Cesarice 2021. saznati ćemo na završnoj svečanosti pete dodjele nagrade Cesarica koja će se održati u siječnju 2022.

 

Sve ostale informacije i novosti o Cesarici možete pratiti na službenoj stranici te na društvenim mrežama:

 Službena stranica: cesarica.org

FB: fb.com/cesarica

Instagram: instagram.com/nagrada.cesarica