Nominacije za drugi ELECTOR saznat ćemo 11. siječnja!

Bliži se drugo izdanje nezavisne glazbene novinarske nagrade ELECTOR, a žiri sastavljen od 30 novinara eminentnih domaćih medija koji prate elektroničku glazbenu scenu u dva je kruga izabrao nominirane izvođače koji su po njima obilježili glazbenu 2022. godinu. Proglašenje nominacija održat će se u srijedu, 11. siječnja u studiju Unisona, a sve ćete moći pratiti na službenom YouTube kanalu nagrade ELECTOR.

Imena domaće elektroničke scene odmjerit će snage u kategorijama Albuma/kompilacije godine, Remiksa godine, New (S)Electora odnosno debitanta godine, Eventa godine, Techno singla/EP-a godine, House singla/EP-a godine, Bass singla/EP-a godine te Electronica singla/EP-a godine.

Podsjetimo, u drugoj godini nagrade ELECTOR se zbog velikog broja izdanja otvorila nova kategorija u kojoj se bira najznačajniji singl ili EP iz domene electronice koji je značajno obilježio hrvatsku glazbenu scenu unutar izbornog ciklusa. Ponovno će biti odabran i DJ godine, a u toj kategoriji glasa publika online glasovanjem ususret samoj dodjeli nagrade.

Nagradu ELECTOR pokrenuli su DJ sekcija Hrvatske glazbene unije i Hrvatsko Društvo Skladatelja, koproducent je Tvornica Kulture, a organizator Unison – Hrvatski glazbeni savez.

Druga dodjela nagrade ELECTOR održat će se 1. veljače 2023. u zagrebačkoj Tvornici kulture.

Sve novosti i aktualnosti nagrade pratite na službenoj web stranici https://nagradaelector.hr/ ili na Facebook stranici nagrade ELECTOR.