Novih pet hitova listopada u utrci za Cesaricu

Počelo glasovanje za novih pet hitova mjeseca listopada u utrci za Cesaricu

Publika će tijekom sljedeća dva tjedna na službenoj web i Facebook stranici te na javnom Viber profilu Cesarice moći glasovati za pjesme:

Milion - Ivan Zak
Moja lipa - Vojko V
Ništa nije slučajno - Ljubavnici
Sad mi reci - Opća Opasnost
Sve dok sanjaš - Franka

Za predložene pjesme s liste za Hit listopada publika može glasovati do nedjelje, 24. studenog u ponoć, a glasovati se može putem online kanala za komunikaciju: Facebook stranice Cesarica m.me/cesarica i Viber javnog profila Cesarica https://chats.viber.com/cesarica te na službenoj stranici cesarica.org

Tisuće prodanih albuma, rasprodani koncerti i brojna priznanja tek su jedan mali dio dosadašnjeg uspjeha Ivana Zaka. Svima dobro poznato i priznato ime na našoj estradi ima novih 'milion' razloga za zadovoljstvo. 

Upravo je “Milion” naslov Ivanove nove pjesme i video spota, koji će zasigurno oduševiti sve obožavatelje. Navikli na vrhunsku produkciju, kada su u pitanju Ivanove pjesme i spotovi, ovoga puta otišao je korak dalje. Prvi put njegove stvari izlaze pod vlastitom etiketom - IZ Produkcija i IZ Videos.

Da je ovo pjesma drugačija od svega što je do sada radio, uvjerit ćete se slušanjem prvih taktova. "Tražim uvijek nešto novo u studiju. Naročito u današnje vrijeme kad se glazba mijenja kao i sve drugo. Tražim nove beatove i melodiju i upravo je tako nastao ‘Milion’. Nadam se da će vam se svidjeti, kao što je oduševila i mene, dok sam je stvarao'', istaknuo je ovom prigodom Zak.

“Milion" najavljuje novo kreativno poglavlje u glazbenom životu Ivana Zaka. Kao i svaki put do sada kada su u pitanju video izdanja, publika je imala prilike vidjeti ono najbolje od Ivana i njegove vrijedne ekipe. To najbolje ni ovoga puta nije izostalo, pa se za potrebe snimanja “Miliona”, 'potegnulo' do Zadra, Paga i Brača.

Dajte mu njegovu lipu, dajte mu njegovu kunu, dajte mu njegovog slavuja – Vojko s Wall Streeta broji samo paricu, druži se s knjigovođom i bankaricom.

Buraz mu je Juraj Dobrila, frend mu je Ivan Mažuranić, ali mu je frend i genijalni Rino Barbir, redatelj nagrađen Porinom za “Ne može” koji potpisuje i ovaj spot.

“Moja lipa” prvi singl s novog albuma “Dvojko” koji je u pripremi. Još uvijek aktualni album “Vojko” s hitovima “Ne može”, “Kako to”, “Pasta Italiana” i “Zovi čovika” pokorili su regiju, a nastavak priče stigao je u najbolje vrijeme, kad Vojko na vagi i u banci ima 100 kila. “Moja lipa” – Vojko je gorila!

Bend Ljubavnici brzinom svjetlosti nižu uspjehe. Njihov posljednji hit ''Ništa nije slučajno'' već je osvojio brojne radio postaje i YouTube gdje je bio čak peti na trendingu u Hrvatskoj te prvi u Sloveniji, no čini se kako tu nije kraj. Dečki su u samo deset dana imali preko 400 emitiranja na radio postajama, a na nacionalnu top ljestvicu HR Top 40 kao novi ulaz ušli su na nevjerojatno visoko 3. mjesto.

''Imati hit danas je uistinu teško tako da bismo rekli da smo baš ''uboli u sridu''. Dugo smo radili na pjesmi i pomno pazili na svaki detalj, no ipak nas je iznenadilo da se sve dogodilo tako brzo. Doslovce nismo ni prespavali, a već smo vidjeli goleme rezultate'', kazao je Mario Regelja, frontmen Ljubavnika koji je ujedno autor glazbe i teksta, dok je za aranžman bio zadužen Luka Kovačić.

Sjajna pop pjesma na neki je način i prekretnica u njihovoj karijeri jer sve što su dečki do sada radili bilo je tek zagrijavanje, a sada ubacuju u petu brzinu i plan im je redati hit za hitom, spot za spotom, koncert za koncertom.

Dakako, ovu zaraznu pjesmu prati i spot za čiju je režiju bio zadužen Matija Škalić, dok je dečke stilistički sredio Ivan Friščić.

Foto: Matea Beranek

Kad su u pitanju rock balade onda su dečki iz Opće Opasnosti prvaci Hrvatske. Sve je krenulo još od “Jednom kad noć” i “Nebeski znak” 90-ih godina, a tradicija se nastavila hitovima “Pobjeg’o sam”, “Tvoje ime čuvam”, “Nenapisana stranica”, “Za svaku tvoju suzu”, “Da je Bog dao” i drugima. Došlo je vrijeme za novu baladu “Sad mi reci” koja se nalazi na njihovom novom studijskom albumu “Karta do prošlosti”. 

Nova poslastica iz pera Marija Vestića sjajno se naslanja na njegove prijašnje hitove i još jednom potvrđuje tezu s početka teksta. A kada tome pridodamo iskustvo Marka Zeljkovića – Zelje, redatelja koji je s godinama postao zaštitni znak Opće Opasnosti, onda sa sigurnošću možemo reći da bend ponovo ima novi hit. 

U spotu koji je sniman u Zagrebu i Županji glavne uloge tumače Ornela Vištica i Mladen Vulić, zvijezda spota “Tvoje ime čuvam”, koji je ujedno i scenarist spota.

''Sve dok sanjaš'' novi je singl hrvatske pop zvijezde Franke. Glazbeni kritičari koji su poslušali pjesmu, kao i glazbenici koji su radili na njoj, opisali su je kao istinsku nasljednicu Frankinog velikog hita "S tobom".

''Za mene najposebnija pjesma do sada! Kad sam prvi put kod Branimira Mihaljevića u studiju čula prve taktove klavira, imala sam isti osjećaj kao kada sam čula ‘S tobom’. Znala sam da je ta pjesma moja, da su mene te note pronašle!'' rekla je Franka i dodala: ''Priznajem, jedna sam od onih trudnica koje žele taj dio sebe zadržati dalje od svih, to je za mene najprivatniji, najemotivniji i najosjetljiviji period života, ali toliko sam sretna što smo nas Dvoje snimili ovaj spot, i što će Nam zauvijek ostati kao uspomena na najljepše trenutke. U ovoj pjesmi mogu se pronaći mnogi: supružnici, partneri, prijatelji, roditelji, djeca - svi oni koji nekoga neizmjerno vole.''

Glazbu i aranžman potpisuje Branimir Mihaljević, a tekst Nenad Ninčević - sjajan i provjereni autorski tim. Za pjesmu je snimljen i video spot u režiji Sandre Mihaljević i Igora Ivanovića. Video spot predstavlja predivnu priču o krugu života gledanu očima majke, a prikazanu kroz godine, tj. sva četiri godišnja doba. Styling i kreativu potpisuje Jasenka Tudor Bevanda, šminku Kristina Hošnjak, a frizuru Salon Franić.

 

Podsjetimo, Cesarica je nagrada publike za hit godine, a kako bi se publici predstavio što veći broj najuspješnijih i najpopularnijih pjesama, svakog mjeseca predstavlja se pet pjesama koje konkuriraju za hit mjeseca.

Ona pjesma koja osvoji najveći broj glasova publike bit će nominirana za Cesaricu te u siječnju 2020. godine ulazi u finalni krug glasovanja.

Publika će tada među nominiranim pjesmama birati hit godine, a statua Cesarice bit će dodijeljena pjesmi koja će u finalnom krugu osvojiti najveći broj glasova publike. Tko će biti dobitnik Cesarice 2019. ovisi samo o publici, a to ćemo saznati na završnoj svečanosti treće dodjele nagrade Cesarica koja će se održati 21. siječnja 2020. godine.

 

Sve ostale informacije i novosti o Cesarici možete pratiti na službenoj stranici te na društvenim mrežama:

Službena stranica: cesarica.org
FB: fb.com/cesarica
Instagram: instagram.com/nagrada.cesarica