Počele prijave za 27. Glazbenu nagradu Porin

Prijave traju do 22. studenog 2019., odnosno do 3. siječnja 2020.

Otvaranjem procedure prijava za nominacije službeno je započelo 27. izdanje Porina putem kojeg će glazbena struka i ovaj put nagraditi izvrsnosti unutar domaćeg glazbenog stvaralaštva.

Prijave izdanja za ukupno 37 kategorija trajat će do 22. studenog, a odnose se na radove objavljene u izbornoj godini zaključno s 30.11.2019.

Iznimno, radove koji budu objavljeni između 23. i 30. studenog, ako ne budu unaprijed prijavljeni putem aplikacije, bit će moguće prijaviti do 4. prosinca putem formulara koji će se moći zatražiti na e-mail adresi Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Ako postoji interes kandidata da rad objavljen u 12. mjesecu tekuće  godine uđe u konkurenciju, prijava će biti prihvaćena, ali onda ne ulazi u konkurenciju iduće izborne godine.

U takvom slučaju, radovi objavljeni u 12. mjesecu 2019. godine, mogu se prijaviti do 3. siječnja 2020. godine također putem formulara.

Sve detaljne informacije o izmjenama unutar kategorija dostupne su u Pravilniku koji je objavljen na službenim stranicama Porina.

Kategorija „Najbolji album za djecu“ održava se bijenalno pa se ove godine se za navedenu kategoriju mogu prijaviti izdanja iz 2018. i 2019. godine.

U svim kategorijama osim ''Albuma godine'' mogu prijaviti albumi koji imaju 51% materijala iz zadnje 2 godine, izborne i prethodne, s tim da sve snimke moraju biti prvi put objavljene na albumu, a prethodno mogu biti objavljene samo kao singlovi ili kao dio kompilacije raznih izvođača. Dodatno, takav album mora biti objavljen u fizičkom obliku i adekvatno opremljen.

Za Porin se mogu prijavljivati i izdanja koja su objavljena digitalno, pod uvjetom da je snimka u legalnoj distribuciji te da zadovoljava minimalne profesionalne produkcijske standarde. 

Uz diskografske kuće, snimke i izdanja i dalje mogu prijavljivati autori, izvođači, novinari i glazbene institucije te svi zainteresirani građani RH, čime su u proces uključeni svi dionici hrvatske glazbe. 

Prijave možete obaviti putem linka: http://prijave.porin.org 

Kako biste se mogli ulogirati, korisničko ime i lozinku morate zatražiti na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 


Uoči službenog početka 27. izdanja Porina, u zagrebačkom Muzeju Mimara održat će se izložba “Kristal Total-Art” na kojoj će biti izložene poznate kristalne statue poput Porina, Dore, Večernjakove ruže i mnoge druge, čiji je autor cijenjeni slikar, scenograf, dizajner i glazbenik Ivica Propadalo. Na izložbi će javnosti prvi put biti predstavljena i statua koja će biti dodijeljena dobitnicima 27. Porina. Otvorenje izložbe održat će se 7. studenog s početkom u 19 sati.