Porin dan ranije od planiranog, 24. ožujka u Osijeku!

Vijest kako će Osječko – baranjska županija i grad Osijek biti domaćini dodjele najvažnije glazbene nagrade Porin dočekana je s veseljem u glazbenim krugovima, ali i kod slavonske publike. Dodjela će se zbog tehničkih razloga ipak održati, umjesto planiranog 25. ožujka, dan ranije odnosno u četvrtak, 24. ožujka. To je 29. po redu dodjela koju ćemo pratiti uživo na HTV1 iz osječke dvorane Gradski vrt.

Foto: Samir Kurtagić

Pripreme za Porin u Osijeku nakon dugih šesnaest godina u punoj su snazi. Dvije godine pandemije onemogućile su ono na što smo navikli kad je Porin u pitanju, tako da će ove godine biti sve baš onako kako dodjela najvažnije glazbene nagrade i zaslužuje - vrhunska produkcija, najbolji izvođači, glazbenici, autori i producenti na jednom mjestu s publikom. U pripremi je i Tjedan Porina - od subote do same dodjele koja će se održati u četvrtak, publika će moći uživati u raznim predstavljanjima knjiga, koncertima i programima.

Gradonačelnik Osijeka, Ivan Radić izrazio je još jednom dobrodošlicu: Ovo će biti prvi Porin u Dvorani Gradski vrt i to je od iznimne važnosti za Grad Osijek i Osječko-baranjsku županiju, jer doprinosi brendiranju i pozicioniranju Osijeka kao turističke, ali i glazbene destinacije.

 

Utemeljitelji glazbene nagrade Porin su HDS – Hrvatsko društvo skladatelja, HRT – Hrvatska radiotelevizija i HGU – Hrvatska glazbena unija.

 

Sve ostale informacije i novosti o Porinu možete pratiti na službenim stranicama i društvenim mrežama:

Web: porin.org

Facebook: facebook.com/PorinHR

Instagram: instagram.com/porinhr

YouTube: youtube.com/user/porinhr/videos

Twitter: twitter.com/porinhr