Produljen rok prijava za 29. Porin!

 

Rok za prijave izdanja za ukupno 39 kategorija produljen je i trajat će do 24. studenog u ponoć. Prijavljuju se radovi objavljeni u izbornoj godini zaključno s 30.11.2021. Kao i proteklih godina prijave se vrše on-line, putem aplikacije koju možete pogledati na sljedećoj poveznici: prijave.porin.org.

Iznimno, radove koji budu objavljeni između 24.11. i 30.11.2021., ako ne budu unaprijed prijavljeni putem aplikacije, bit će moguće prijaviti do 03.12.2021., putem formulara koji ćete moći zatražiti na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Ako postoji interes kandidata da rad objavljen u 12. mjesecu tekuće godine uđe u konkurenciju, prijava će biti prihvaćena, ali onda ne ulazi u konkurenciju iduće izborne godine. U tom slučaju, radovi objavljeni u 12. mjesecu 2021., mogu se prijaviti do 04.01.2022. također putem formulara.

Jedan fizički primjerak prijavljenih izdanja potrebno je u Ured Porina dostaviti do 03.12.2021. (odnosno za izdanja iz 12. mjeseca do 04.01.2022.) na adresu Porin, Ivana Broza 8a/ I kat, 10 000 Zagreb.

 

Tko se može prijaviti?

Snimke i izdanja mogu prijaviti diskografske kuće, autori, izvođači, novinari, glazbene institucije te svi zainteresirani građani RH, čime su u proces uključeni svi dionici hrvatske glazbe.

Sve upute o načinu prijava putem on-line aplikacije možete vidjeti unutar same aplikacije, a ukoliko budete imali nekih pitanja ili nejasnoća, slobodno kontaktirajte Ured Porina na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Sve detaljne informacije o kategorijama dostupne su u dokumentu Kategorije nagrade Porin (objavljeno na službenim stranicama Porina); a sve ostale informacije o novostima u ovogodišnjem Porinu dostupne su u Pravilniku glazbene nagrade Porin koji je također objavljen na službenim stranicama Porina.

“Najbolji album za djecu” je kategorija koja je Odlukom UO Porina iz 2015. godine postala bijenalna. S obzirom na to da nije dodijeljena prošle godine, ove se godine dodjeljuje.

U svim kategorijama, osim "Albuma godine", mogu se prijaviti albumi koji imaju 51% materijala iz zadnje 2 godine, izborne i prethodne, s tim da sve snimke moraju biti prvi put objavljene na albumu, a prethodno mogu biti objavljene samo kao singlovi ili kao dio kompilacije raznih izvođača. Dodatno, takav album mora biti objavljen u fizičkom obliku i adekvatno opremljen.

Za Porin se mogu prijavljivati i izdanja koja su objavljena digitalno, pod uvjetom da je snimka u legalnoj distribuciji te da zadovoljava minimalne profesionalne produkcijske standarde.

 

Na poveznicama možete pronaći:

 

Pravilnik Glazbene nagrade Porin

 

Aplikacija za prijave

 

Kategorije

 

Sve ostale informacije i novosti o Porinu možete pratiti na službenim stranicama i društvenim mrežama:

Web: porin.org

Facebook: facebook.com/PorinHR

Instagram: instagram.com/porinhr

YouTube: youtube.com/user/porinhr/videos

Twitter: twitter.com/porinhr