PROMOCIJA ALBUMA „IN THE POCKET“ u TVORNICI KULTURE

U petak, 01. listopada u 19:30 na Jazz.hr festival stiže Zvonimir Šestak Groove Assembly!

Tvornica Kulture će na koji sat poslužiti kao pozornica jednom od najboljih i najtraženijih hrvatskih basista.


 
Šestak je prešao s pozicije sidemana na mjesto bandleadera, predstavljajući svoj skladateljski prvijenac – album „In the Pocket“. Višegodišnji kreativni proces, započet još za vrijeme njegovog studija jazz kontrabasa na glazbenoj akademiji u Grazu, kulminirao je 2019. godine, kada je snimio album sa svojim dugogodišnjim kolegama (Mario Bočić – saksofon, Joe Kaplowitz – klavir i Janko Novoselić – bubnjevi).
 
Šestak je autor svih skladbi, koje su pod snažnim utjecajem plesne afrokubanske i brazilske glazbe, „ukalupljene“ u  jazz formu.  Međusobna suradnja ovih glazbenika u raznim kreativnim sastavima tijekom posljednjih nekoliko godina doprinijela je intuitivnoj, spontanoj i zanimljivoj interakciji na nastupima, te u konačnici rezultirala upravo ovim projektom i albumom, čijoj ćemo promociji svjedočiti u petak, 01. listopada.
 
Ovogodišnje 31. izdanje festivala Jazz.hr kreće u četvrtak, 30. rujna i traje do subote, 02. listopada. Pet vrhunskih koncerata u Tvornici Kulture, jam sessioni i izložba “Svi tonovi jazza” hrvatske umjetnice Neve Baričić, koja će biti postavljena u Malom Pogonu, čekaju nas u tri dana festivala.
 
Svoju festivalsku ulaznicu po cijeni od 150kn kupite OVDJEPojedinačna ulaznica u slučaju da niste u mogućnosti družiti se s nama sva tri dana, može se nabaviti po cijeni od 70kn.