Večeras je Porin!

Uživo saznajte dobitnike najvažnije hrvatske glazbene nagrade!

Generalne probe su gotove, scenografija je spremna, a najbolji od najboljih domaćih glazbenika čekaju izlazak na prekrasnu pozornicu 31. Porina. S tradicijom koja traje više od 30 godina, najvažnija hrvatska glazbena nagrada večerašnjim izdanjem nastavlja svoje bogato nasljeđe.

Prijenos svečane dodjele možete gledati uživo na Prvom programu HTV-a i Drugom programu HR-a od 20.15 sati i prvi saznati koji će glazbenici odnijeti kući statue Porina.

U trideset godina Porin je proputovao cijelu Hrvatsku od Osijeka do Dubrovnika, u tom periodu nagrađivani su čak i neki od najpoznatijih svjetskih izvođača, ali nagrada je uvijek s ponosom prepoznavala sve najvažnije domaće glazbenike i izdanja. Mnogi od njih su s popodnevne probe u event centru HoB otišli jako zadovoljni, a večeras će svi zajedno svojim nastupima obilježiti 31. po redu dodjelu.


314 nominiranih i 35 kategorija, bit ce uzbudljivo večeras vidjeti tko će osvojiti Porin. Ukupan broj prijavljenih je i ove godine premašio prošlogodišnji broj. Veseli nas vidjeti kako interes glazbenika za Porin raste svake godine”, rekla je Ivana Martinac, Glavna tajnica Porina.

 

Brojna poznata imena će se naći u ulozi prezentera i gostiju pa će tako na crveni tepih večeras kročiti Dora Fišter, Matej Meštrović, Morana Zibar, Krešimir Sučević Međeral, Baby Lasagna, Martin Kosovec, Damir Kedžo, Luka Nižetić, Katarina Krpan, Katarina Kutnar, Nataša Janjić Medančić, Anja Šovagović Despot, Jerko Marinić Kragić, Luka Bukić, Neven Frangeš, Ivanka Mazurkijević, Lucija Šerbedžija, Joško Lokas, Enis Bešlagić, Tereza Kesovija, Nikša Bratoš. 

Na dodjeli ove godine nastupaju: Boris Štok, Detour, Filip Rudan, Gina, IDEM, Let 3, Lu Dedić, Marko Tolja, Matija Cvek & The Funkensteins, Matija Dedić, Mia Dimšić, Natali Dizdar, Parni Valjak, Pava, Prljavo Kazalište, Psihomodo Pop, Tamara Obrovac i Zorica Kondža.

„Sve je spremno, sad već s nestrpljenjem očekujemo 31. izdanje Porina. Produkcijska ekipa je dala sve od sebe zadnjih tjedana da se nominirani glazbenici i gosti, kao i gledatelji ispred malih ekrana osjećaju dobro i uživaju u scenografiji i glazbenim nastupima. Konkurencija u svim kategorijama je jaka, bit će zanimljivo gledati u čije će ruke Porin“, rekao je Izvršni direktor Porina, Davor Drezga.

Fotografije: Filip Kovačević

PORIN UŽIVO: HTV1 I HR2 - 20 SATI I 15 MINUTA

Utemeljitelji glazbene nagrade Porin su HDS – Hrvatsko društvo skladatelja, HRT – Hrvatska radiotelevizija i HGU – Hrvatska glazbena unija.

Novosti o Porinu, dodjeli i novostima možete pratiti na službenim stranicama i društvenim mrežama:

Web: porin.org

Facebook: facebook.com/PorinHR

Instagram: instagram.com/porinhr

YouTube: https://www.youtube.com/@PorinGlazbenaNagrada

Twitter: twitter.com/porinhr